Eduard og Grunde mottok æresbevisning fra klubben

På sommerfesten 2. juni i år ble det delt ut æresbevisning til to av våre medlemmer som har gjort mye for klubben i mange år. Det ble poengtert av Johannes Irgens – som hadde sjekket – at begge to var ranket som nummer 1 i landet i sine respektive aldersklasser da utdelingen foregikk.

Begge er aktive utøvere på høyt nasjonalt nivå (i sine klasser), begge har også representert Norge internasjonalt. De har begge fungert som formenn og begge har et stort hjerte for klubben!

Eduard og Grunde med sine æresbevisninger.

Eduard Irgens

Styret har prøvd å utnevne Eduard til æresmedlem tidligere, men da avslo han fordi han var uenig i formatet. Tidligere fikk æresmedlemmene livsvarig gratis medlemskap – Eduard mente det var for dyrt for klubben og at kostnadsbesparelsen kunne komme de unge til gode. Han foreslo at en synlig oppmerksomhet, som en diplom eller lignende kunne passe bedre som æresbevisning.

Dette spilte han inn på årsmøte, saken er behandlet og endelig kunne klubben presentere den nye æresbevisningen på sommerfesten som ble arrangert i Nedre Tyholmsvei 10, et hus som det skulle vise seg hadde vært i familiens eie.

Eduard kalte dette en dobbel seier, da han ikke bare fikk æresbevisning, men også fikk endret tidligere praksis med livsvarig gratis æresmedlemskap. Vi får bare si “Well played”, Eduard!

Eduard har spilt tennis lenge. På Facebook skrev Mandal Tennisklubb i mars at Eduard var Mandals første tennistrener i 1947. Innlegget ble skrevet i etterkant av at Eduard hadde innkassert sitt 12.(!) NM-gull i mars i år.

Eduard har som sagt tidligere vært formann i klubben, som han selv sa i takketalen “var det bare noen få medlemmer den gangen, hvorav alle satt i styret, og det var ingen andre som ville være formann”. Vi er glade for at klubben ble drevet videre også den gang da det ikke var så stor medlemsmasse.

Men mest av alt får Eduard denne æresbevisningen på grunn av hans innsats for å få til nye baner på Sør Amfi. Grunde Thorsen sa en gang da han ble spurt om sin rolle i dette arbeidet at dette “var bare Irgens!”. Eduard sto på og bearbeidet både administrasjon, politikere og klubben for å få dette til. Selvfølgelig var det flere som sto på for å få til dette fra klubbens side, hallkomiteen besto av Eduard Irgens (formann av komiteen hele tiden), Johannes Irgens, Trond Furseth, Fred Krabbe Knudsen, Milan Knezevic, Geir Jonny Ringvoll, Oddvar Fodstad og Grunde Thorsen. Eduard er trukket frem som hovedarkitekt bak arbeidet som ble gjort over lang tid (fra 2004 til 2012).

Vi takker Eduard for innsatsen!

Grunde Thorsen

Grunde er også en erfaren tennisspiller som har holdt på siden han var 10 år gammel. Han har sørlandsmestertitler, klubbmestertitler (han har vel ikke tapt et klubbmesterskap på aldri så lenge). NM var det verre med, der var det tunge tak før – han pleide å få tøff motstand der. Ett år (1992) møtte Grunde sågar Christian Ruud i første, første kamp etter at Christian Ruud tapte mot Boris Becker i en meget spennende femsettskamp under OL i Barcelona (3-6, 7-6 (7-2), 5-7, 7-6 (7-6), 6-3).. Det kan man vel kalle en tøff trekning.

Grunde har vært med på klubbens divisjonslag som i mange år spilte på de to øverste nivåene i Norge.

Etter fylte 50 har Grunde begynt å sanke edle metaller i NM-sammenheng. Det er blitt sølv i H50+ single, gull i double og ett NM-gull i padeltennis. Vi er spent på fortsettelsen og har en teori om at han på sikt jobber mot å få flere NM-titler enn Eduard.

Grunde har i tillegg til å være aktiv utøver bidratt i klubben gjennom styrearbeid, først i turneringskomiteen, deretter som kasserer og turneringsansvarlig og til slutt som leder i 11 år da han overtok etter Joh Hæhre som også fortsatte i styret i 11 år til. I tillegg satt han som tidligere nevnt i hallkomiteen med Eduard. Grunde satt som leder da vi flyttet inn i ny hall og jobbet sammen med styret og trenerne for å få klubben opp og gå i nye lokaler. Vi har gått fra 258 medlemmer i 2011 til ca 530 i dag.

Første året på Sør Amfi sto Grunde på som trener sammen med Milan Knezevic, Anne Helene Moksness, Erling Gauslaa, Bård Hæhre Spitalen, Joh Hæhre, Geir Jonny Ringvoll, Theodor Lindstad, Tanatcha Bentsen, Stian Skjeggedal og ikke minst Thomas Wettergreen som innleid trener hver onsdag. Etterhvert ble Jonas Nyberg ansatt som fast ansatt trener i august 2014, Edmon kom i 2016 og Artur overtok etterhvert da Jonas sluttet.

Det har vært en rivende utvikling, og det er mange som har vært med på reisen og hjulpet til å få klubben dit den er i dag. Men i dag er det Grunde som hedres for lang og god innsats for klubben!

Vi takker Grunde for innsatsen!

Styret har også besluttet at de 4 andre æresmedlemmene i klubben skal motta en fysisk æresbevisning fra klubben.

De fire er: Milan Knezevic, Trond A. Furseth, Fredrik Krabbe Knudsen og Sigrid Hyvik.

Milan har allerede mottatt sin statuett, Grunde og Svein Olav Vatne var innom ham og overleverte prisen. Grunde fortalte på sommerfesten at det hadde vært veldig hyggelig å møte Milan, og at Milan satte stor pris på overrekkelsen og besøket.

De tre andre vil motta sine æresbevisninger så fort som mulig.