Hilsen fra en ATK-spiller på toppidrett tennis i Sandefjord

Arendal Tennisklubbs egen Nora Edholm har tatt en tøff avgjørelse ved å flytte hjemmefra for å gå på toppidrett tennis i Sandefjord. arendaltennis.no har spurt henne hvordan det har gått sålangt:

 

“Drømmen er å bli best i Norge”

 

10808091_736804943066830_400899796_n

 

 

 

 

 

        Navn: Nora Edholm
        Alder: 16 år

 

 

 

 

arendaltennis.no:  Nå for tiden befinner du deg i Sandefjord og går på idrettslinjen med tennis som hovedformål. Hvordan trives du?

– Jeg trives kjempe godt, jeg tror nok ikke jeg kunne valgt en bedre linje. Dette er virkelig noe som passer for meg, tennis og skole er en perfekt kombinasjon for min del. Det er mye trening, og noen dager er verre enn andre. Alle har de dagene de bare vil sove. Men tennis for min del er en motivasjon. Det hjelper med å stå opp på det verste dagene.


arendaltennis.no: Hvordan kom du på å begynne på tennislinjen på videregående og hvordan gikk prosessen til?

– Det var pappa som sto for denne tanken. Han så nok hvor godt jeg likte tennis, og at jeg ikke hadde noe lyst til å bare gå vanlig studiespesialisering. Jeg ville ha noe mere å holde på med. Så en dag spurte han egentlig bare om jeg kunne tenke meg det. Jeg var sikker på at det var det jeg ville, og vi satt i gang med å undersøke dette. Fikk kontakt med skolen, og tennis trener. Deretter dro jeg bort til tennisskoen og prøvespilte, fikk også en omvisning på skolen. Det var en ganske lang prosess, mye frem og tilbake. Men jeg endte opp på Sandefjord videregående skole med toppidrett, og det er jeg veldig fornøyd med.

arendaltennis.no: Hvor gammel var du da du begynte å spille tennis og hvordan ble tennis introdusert til deg?

– Jeg var 14 år da jeg startet med tennis, så jeg har snart spilt to år. Og igjen det var min pappa som hadde et ønske om at jeg skulle starte med tennis, jeg var ganske usikker. Jeg kom i kontakt med Anne Helene Moksness, fordi jeg gikk til kiropraktor. Hun spurte litt om jeg ville være med. Jeg var fortsatt litt usikker, men til slutt så prøvde jeg meg. Og jeg likte det. Kan fortsatt huske den første treningen. Jeg kom fort inn i det. Jeg fikk til slagene bedre og bedre for hver trening. Jeg var så heldig at jeg fikk Anne Helene som trener, hun har virkelig lært meg mye. Jeg har ikke spilt lenge, men nå sitter jeg her i Sandefjord og går toppidrett tennis.

arendaltennis.no:  Hvordan er det å bo hjemmefra og klare seg selv?

– Jeg klarer meg overaskende bra, og er veldig glad for jeg gjorde dette. Jeg følt meg klar. Jeg bor helt alene i leiligheten min og er veldig fornøyd. Skal innrømme at det ikke bare er å bor for seg selv. Det er mye som skal gjøres. Det er matlaging, klesvask, oppvask, rydding, komme seg opp om morgenen, komme seg på trening, jobbe med skole og mitt oppi det hele skal jeg også ha et sosialt liv. Må være litt med venner også. Jeg har fått masse gode venner her i Sandefjord, men så klart savner jeg mine venner og familie i Arendal også. Så jeg må hjem til de også. Alt i alt så trives jeg og det er noe jeg vil fortsette med.

arendaltennis.no:  Hva er ambisjonene/drømmene dine med å gå på tennislinjen?

– Mine ambisjoner med å gå på tennis linjen er å bli så god som jeg klarer. Trene masse og bli god tennis. Jeg er ikke en person som setter meg de lengste målene med en gang. Jeg setter meg små mål men mange. Jeg er opptatt av at jeg skal trives med det jeg holder på med. Selv om jeg skal slite og trene for det, skal det være gøy. Det skal ikke være et ork. Men drømmen min er å bli best i Norge. Det er en lang vei å gå, og mye trening. Men hvem vet? Kanskje en dag.

 

10805238_736772513070073_1840107680_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bildet er fra tennislinjens treningsleir i Spania i høst.

 

arendaltennis.no takker for svarene og gleder oss til å se utviklingen!

 

Kunne du tenke deg å vite mer om toppidrett tennis?

 

 

Én tanke om “Hilsen fra en ATK-spiller på toppidrett tennis i Sandefjord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.