Medlemsfordel hos Atletica Treningssenter

Tren på Atletica og spill mer og bedre tennis!

Arendal Tennisklubb er en av flere idrettsklubber og –kretser som eier Atletica – idrettens treningssenter AS. Atletica holder til i lokaler i Sparebanken Sør Amfi, vegg-i-vegg med tennisbanene.

Styrketrening

Effekten av styrketrening er udiskutabel. Styrketrening er fysisk trening med mål om å utvikle en muskel eller muskelgruppes evne til å utvikle kraft. Styrketrening vil gi deg en rekke helsefordeler, som sterkere skjelett, sterkere muskler, høyere forbrenning, sterkere ledd som igjen forebygger skader og problemer etterhvert som vi blir eldre. Styrketrening forbedrer hjerte og lungekapasitet, bedrer fordøyelsen, balansen, nattesøvnen, selvtilliten og bedrer forholdet til din egen kropp.

Styrketrening og tennis

De fleste som driver en eller annen idrett ønsker som oftest å forbedre sine prestasjoner i denne idretten. Dette fordi en «elsker idretten sin» eller en har konkrete mål å nå. Skal man prestere i tennis er det viktig at en er sterk i skulderledd, albue, rygg og kjerne muskulaturen. Stabilitet og styrke er i muskulaturen er viktig og faktisk avgjørende for å få til riktig teknisk utvikling. Tennis er en sammensatt idrett og du må derfor kunne stabilisere kroppen i forskjellige posisjoner for å få til de optimale slagene. Ved å trene styrke i tillegg til tennis unngår du i større grad skader, du f.eks kan få hardere server og du kan bevege deg raskere rundt på banen. Du «risikerer» med andre ord å få spilt mer, uten eventuelle skadeavbrekk, og bli en bedre tennisspiller

Trening på Atletica

I samarbeid med Tennisklubben har Atletica utarbeidet noen standard styrketreningsprogrammer for tennisspillere. Disse kan benyttes som medlem i Tennisklubben og Atletica. Ønsker du mer spesifikke treningsprogrammer kan du også be om en veiledningstime eller benytte deg av våre PT-tjenester til fordelaktige priser. Hos Atletica har vi dyktige instruktører som kan hjelpe deg med å sette opp ett treningsprogrammet som går spesifikt mot tennis og hvilke muskler og støtte muskler som er viktig for deg uansett nivå.

Som medlem i Tennisklubben, og dermed en av eierklubbene, har du fordelaktige priser på Atletica. For kr 299 per måned kan du trene så mye du vil og du kan delta på alle gruppetimer. Medlemskapet forutsetter at det inngås en avtalegiro. Ønsker du nøkkelkort koster det kr 100 i tillegg. Det er ingen binding knyttet til medlemskapet.

Husstandsmedlemmer kan også trene, men da til kun kr 199 per måned, men samme vilkår for øvrig.

For mer informasjon om Atletica, timeplaner og åpningstider her